Rybársky simulátor Euro Fishing, počítačová hra pre rybára

07 apríl 2016 - Rybačka všeobecne
Hlasujte
(0 hlasov)

K správnej rybačke patrí tá správna atmosféra, vlastný pohyb, príprava a už to samotné trávenie času pri vode, či priamo v nej. Rybárčeniu nepochybne holdujú aj vývojári počítačovej hry Euro Fishing, ktorí tento svet chceli priblížiť aj širšiemu publiku a priniesli na svetlo sveta najnovší rybársky simulátor, aký v podobe počítačovej hry nájdete. Prihliada na množstvo vlastností vody a okolia, hráčovi ponúkne niekoľko druhov hier a lokalít, no a na ňom je, ako veľmi bude v súťažení úspešný.

Športový rybár v hre

Športová rybačka je o úspechoch a stratégii. Ryby sa po odvážení a zvečnení vracajú do vody. V prvom rade ich však musíte chytiť. Tak ako v realite, aj v počítačovej hre si rozkladáte stanovisko, stan, upevníte do stojanov udice a oddychujete s vlastnou udicou v rukách niekde po blízku. Ako hráč si môžete vybrať niekoľko druhov hry. Samostatné kolá, celý turnaj, online hru proti ostatným rybárom po celom svete, alebo pre začiatok ACADEMY – režim vzdelávania, ktorý odprezentuje základné kroky a spôsoby, akými sa hra ovláda.

Ovládanie hry

Ovládať lov a výber jednotlivých návnad, háčikov, plavákov, udíc a podobne, je jednoduché. Aj vzhľadom na to, že už je k dispozícií aj oficiálna kompletná čeština, hru si môžete zahrať v zrozumiteľnom jazyku. Napriek tomu v hre veľmi jazyk nevidno, takže nie je tak zásadný pre chápanie hry. Samozrejme je výhodou, ak viete, čo sa deje a čo sa od vás očakáva. Pri ovládaní je najväčší problém u hráčov naučiť sa švihať udicou veľké oblúky a dosahovať vzdialenejšiu návnadu. Krátke spustenia sú jednoduché. Na hráčovi zostáva, či si zvolí návnadu, alebo chce loviť dravca na červíka. Hodí sa mu preto plavák, ale pokojne aj klasický háčik. Ak sa vám podarí na háčik zachytiť pohyb, hľadíte na stav udice a jej preťaženie. Unavená rybka sa vzdá už čoskoro, no z vody ju dostanete pomocou podberáku, ktorý je vždy po ruke a aktivujete ho, podobne ako aj iné funkcie, skrátka len jediným tlačidlom.

Vplyvy a podrobnosti

Pri vytváraní vlastnej online hry, či len hry voľnej hry pre samého seba, je možnosť nastaviť si niekoľko vlastností prevažne týkajúce sa počasia, času a neploty. Aj takéto vplyvy pôsobia na ryby a hra s nimi počíta. Predsa len, vývojári pracovali s odborníkmi na chytanie kaprov a tiež so Simonom Scottom. To práve preto, aby bol zážitok z hry čo najlepší. V rámci počasia a vonkajších podmienok má význam vietor, poloha slnka a tiež počasie. Sem tam vám počas dňa začne pršať, ale podmienky sú často krát práve na vás a vy sa rozhodnete, do akých extrémov až chcete zájsť. Slnko a rýchlosť plynutia dňa sa dá v závislosti od druhu hry spomaliť. Návnady je možné meniť kedykoľvek počas hry a keď dostanete chuť na zmenu lokality, môžete sa presunúť.

Na zahodenie nie sú ani miesta, kde sa ako hráč rybár ocitáte. Ide o lokality Digger Lakes, slávny St. John’s Lake pri Linear Fisheries, Presa del Monte Bravo, The Observatory alebo L’Aréne, dômyselne vyhotovené podľa originálov.

Na spojazdnenie hry potrebujete minimálne:

  • Priestor vo vašom počítači: 6,30 GB

  • Operačný systém: Windows® 7 64bit / 8 64bit

  • Procesor: Quad-Core 2.4 Ghz

  • Pamäť: 4 GB RAM

  • Grafická karta: Graphics Card s 1 GB Video RAM: Nvidia Geforce GTX 460 alebo podobný

 Hra je v kompletnej českej lokalizácii a jej distribútorom je česká spoločnosť Computer Games Distribution - Comgad. Hra vychádza len na počítače.  

 

Posledná úprava piatok, 03 jún 2016 00:05

Media

Prihláste sa, ak chcete článok komentovať

Rybárska diskusia

  • Žiadne príspevky na zobrazenie

Najnovšie rybárske videá

Zobraziť všetky videá

Rybárske podujatia

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.
Nemáš vytvorený účet? Zaregistruj sa!

Prihlásiť sa