Dvojitá miera

pred 11 rokmi 1 týždňom - pred 10 rokmi 11 mesiacmi #9 od mirovic
Čo si myslíte o dvojitej miere? Nebolo by dobré okrem minimálnej lovnej dĺžky ryby stanoviť aj maximálnu?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 10 rokmi 11 mesiacmi #10 od magi
Zdravim vo fore! Spravna otazka. Ja som za dvojitu mieru!! Takisto treba chranit starsie jedince. Kvoli rozmnozovaniu. Ale raz za cas padne dobre na veceru rybka nie ??!! Takze je to nieco medzi!! To je moj nazor. Lovu zdar!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 10 rokmi 11 mesiacmi #11 od mirovic
No, môj názor je taký, že by som to zaviedol na väčšine revírov a pre väčšinu hospodársky cenných rýb. Väčšia ryba by mala byť braná s úctou. Ak ju vrátime späť do vody, môže sa iný rybár potešiť úlovku znova. A takýto jedinec zároveň plodí potomstvo. V dnešnej dobe, keď je na zarybňovanie peňazí vždy málo, tak využívať prírodné zarybňovanie by bolo na mieste. Musíme mu však dať šancu. Taktiež si myslím, že revírov s úplnym režimom chyť a pusť by malo pribúdať.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 10 rokmi 10 mesiacmi #15 od erpe
Ja som za dvojitú mieru,veď kapor,ktorý má dvadsať kíl už asi nieje taký chutný ako 5-7 kilový v niektorých vodách aj ťažší.
Malo by byť presne stanovené v ktorej vode a akej veľkosti ba sa mali jednotlivé druhy rýb považovať už za generačné.
No problémov je viac,čo ničia rybolov.Už ste videli to ako u nás je v pohode,že na lipňovej vode sa vysádzajú duháky namiesto lipňov? Keď ju robili lipňovou vodou tak mali by podľa nej aj robiť.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 10 rokmi 10 mesiacmi #18 od mirovic
U nás, na pstruhovom úseku rieky Poprad mám pocit, že je situácia opačná. Vysádza sa snáď viac lipňov, ako pstruhov. Duháka chytím len sporadicky a potočákov tiež nie je veľa.

Časť rieky je revír s režimom chyť a pusť a myslím si, že je tam tých rýb o niečo viac, ako na úsekoch, kde sa ryby berú domov zaradom. Preto verím, že má zmysel takto ryby chrániť.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 10 rokmi 2 mesiacmi #27 od mirosiluro
Ahoj.Chápem Ťa ohľadom dvojitej miery,ale sme v EU a treba sa pozrieť skorej ako to robia tam.Prečo tam majú oveľa viac rýb .Ja osobne mám taký môj meter na bratie rýb.Nadobudol som ho na Ebre.Keď mám chuť na rybu,tak si zoberiem najradšej stredného vzrastu,niečo nad zákonnú mieru danej ryby.Nikdy neberiem ryby na plnenie mrazáku,veď ryba v mrazáku je jedlá asi tak dva mesiace.A k starým rybám mám podobný vzťah,ako k starým kravám.Je nezmysel filetovať sumca nad 130cm,čo ten už zažil!
Fakt je,že keď by som chytil 100cm zubáča,asi by som uvažoval,ale až by som ich pravidelne chytal,určite by som si vybral zubáča okolo 70cm.

No stanoviť niečo?To nejde.Každý má právo si so svojím úlovkom naložiť podľa seba.Nikdy som nikomu nezávidel,ani sa nepohoršoval,iba som sa čudoval,akú starinu berú.Vychutnať sa dá iba ryba mladá.Prežieranie sa vedie k nechuti.
mirosiluro

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Rybárske podujatia

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.
Nemáš vytvorený účet? Zaregistruj sa!

Prihlásiť sa