Lipňové vody a vysádzanie pstruhov...

pred 10 rokmi 3 mesiacmi #28 od mirosiluro
Zdravím.
Čítal som tu,že do lipňových vôd nasádzajú pstruhy.
Áno:aj ja som toho svedkom.Pán Pavelka (ryb.potreby v Brezne) mi minulý rok celý pyšný povedal:nasadili tam veľa duhákov...
Čo k tomu dodať?
Neviem,ktorý dement to vymyslel,ale treba si uvedomiť,že pstruhy sú dravce a až sa náhodou lipne vytrú,pstruhy ich bez milosti vyžerú.Potom nechápem dôvod hájemnia v lipňových vodách takto sku...ných.

Ale na Slovensku poslovensky a bez logického bez morálky.

A lov pstruhov na sbirolíno?

No hádam to nebudú robiť na pstruhových potokoch...Až nejaký "pstruhár",čo prívalčou loví na potoku potrebuje,rád ho naučím švihať muškárkou(mimochodom ja som sa to naučil úplne sám),aby pochopil,že je to o zážitku a nie o bagrovaní pstruhov von z vody.

Nechápem prečo sa dovolí na tak krásnej vode ako je revúca nad Ružomberkom prívlačovať.Veď tí prívlačiari hneď odídu,akonáhle sa môže na lipt.mare...ale toto je aj na iných pstruhových potokoch.
mirosiluro

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 10 rokmi 3 mesiacmi #30 od mirovic
No, asi je to fakt celé naopak :) Ako som už písal v inom príspevku, u nás na pstruhovom úseku rieky Poprad je pstruh oveľa zriedkavejší úlovok ako lipeň. Dokonca mám pocit, že v časoch, keď bol tento úsek ešte mimopstruhový, tak bolo okrem lipňov aj tých pstruhov viac. Nuž, časy sa menia...

Asi sa zarybňuje skôr podľa dostupnosti a ceny násady, než podľa toho, čo by do tej vody malo správne ísť. :)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 10 rokmi 3 mesiacmi #35 od mirosiluro
pozeral som tie mušky:nádhera!až si to ty robil.tak to nemá chybu.ja so svojimi sumčiarskymi prstami to nedokážem...som nútený behať po obchodoch a kupovať tie obrovské mušiská na hákoch na kapre.už som si dával aj naviazať,ale nikomu sa nexce na malé háčiky.závidím tie muchy,musí to byť paráda mať pocit istoty,ked lovíš na také ako si predstavuješ.ked som začínal pred troma rokmi,tolko klamstiev a výmyslov som sa napočúval v ryb.obchodoch na liptove,toľko múch mám,čo ich dnes môžem hodiť do koša.neviem,čo z toho majú:ja som rybárov v mojom obchode neklamával.a ked zaplatím celoročnú miestnu povolenku a za rok sa dostanem 15ráz na ich revír,nemajú mi čo závidieť.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 10 rokmi 3 mesiacmi #36 od mirovic
Áno, sú to moje mušky. Viazanie mušiek je snáď koníček sám o sebe. :) Keďže som bol niekedy modelárom, tak viazanie ma hneď chytilo. Viazať som začal snáď ešte skôr, ako loviť na mušku.

Má to samozrejme svoje výhody, keď viem, čo si naviažem. A môžem skúšať, čo funguje a čo nie. Takisto vylepšovať a prisôsobovať mušky vlastným potrebám. Nemusím sa teda spoliehať na niekoho iného. A v zimnom období to pomáha prečkať dlhý čas do začiatku sezóny. :)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

pred 10 rokmi 3 mesiacmi #38 od mirosiluro
Zdravím.
Môžeme si mailovať súkromne?...Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Rybárske podujatia

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.
Nemáš vytvorený účet? Zaregistruj sa!

Prihlásiť sa